Promenadstig etapp 2

I början av november startade arbetet med nästa etapp av vår omtyckta promenadstig, Barnbadet till Svea Skog. Stora insatser har genomförts i form av trädfällning, rensning av ris och rötter, borttagning/flyttning av stora stenar samt grusning (ca 60 ton grus har körts ut och utjämnats).

Vi skriver nu lördagen den 16 november och kan konstatera att den nya promenadstigen mellan Barnbadet och Svea Skog är belagd med grus hela vägen.

Det finns några ställen på promenadstigen som är vattensjuka och de behöver få tillfälle att frysa till innan bärigheten blir tillräcklig hög. Efter den första frost veckan är stigen OK för alla aktiviteter.

Mikhail Stråldal kommer att ploga den nya promenadstigen under vinterhalvåret och Kurt Widlöf kommer att göra detsamma med den tidigare stigen från Laxvägens brygga till Sarvvägens brygga. Vilket betyder att vi kommer att kunna promenera hela sträckan året runt.

Lite arbete återstår dock, såsom justering av stigkanterna, rensa upp strandkanten, elda ris och grenar m.m.  Nästa arbetspass planeras till månadsskiftet februari/mars 2014, välkomna ni som har lust och kan.

Ett stort TACK till alla som deltagit till genomförandet av promenadstigen. Ett fint arbete med ett resultat som vi kommer att ha glädje av i många år.

Bilder från arbetet finns under fliken ”Diverse – Fotoalbum – Promenadstig”.